Onze stoeterij: Yeguada Vaessen-Meijs

Reeds in maart 1991, toen we onze eerste Spaanse hengst kochten, hebben we het plan opgevat om een eigen fokkerij te beginnen voor de Pura Raza Española (PRE), het “zuiver Spaanse raspaard” (in de volksmond “Andalusiër”).
Ons eerste veulen werd geboren in 1994 en sinds we verhuisd zijn naar Zutendaal in de Limburgse Kempen in 1997 proberen we om op bescheiden schaal regelmatig veulens te fokken en op te leiden tot rijpaard. De veulens zijn vanaf hun eerste levensminuten in onze handen. Ze leven in kuddeverband, worden op de meest natuurlijke manier gesocialiseerd door de oudere merries, maar ze komen toch elke dag met ons in contact zodat ze vol vertrouwen in de mens opgroeien tot een betrouwbare partner.

Onze stoeterij werd erkend door de Cria Caballar y Remonta van het Ministerio de Defensa, die het stamboek vanuit Spanje beheerde. Tegenwoordig is deze taak overgenomen door de ANCCE (zie verderop voor uitleg).

Wij zijn lid van de Belgische Vereniging van Fokkers van de P.R.E. (Nationale Belgische Federatie van het P.R.E. paard / Féderation Nationale Belge du Cheval de Pure Race Espagnole).

Hierover hebben wij diverse artikels geschreven voor de Hoefslag en voor Exclusive Sports.

Als u belangstelling heeft voor de aankoop van een Pura Raza Española paard, dan kunt u bellen naar 0032-89-721158 of ons een
e-mail sturen.